REIKI/Andligt/natur/djurkommunikation/spÄkonst /drömtydning /mindfulness/feng shui /tarot /örter mm Kommer inslag Àven av Inspiration bÄde i trÀdgÄrd o inredning

söndag 6 februari 2022

... Epsomsalt ...


Hej pĂ„ er đŸŒ·

Blickar tillbaka o inser HUR mkt jag har lĂ€st,förkovrat,vuxit mig sen sist !! Riktigt kul att börja blogga igen för jag har ju sĂ„ mkt o dela med mig av till er 🙌

Jag har hamnat i bla eteriska oljor VÀrlden , Epsomsalt,scrub o massage oljor dÀr jag tillför egen blandning av just eteriska oljor ...

Sen finns det en djungel (!!) av eteriska oljor !!! Var noga dĂ„ du vĂ€ljer  - det du INTE kan stoppa i munnen ska heller INTE tas pĂ„ huden !!!!

Återkommer mer om detta vilka oljor jag anvĂ€nder o varför 👍




Epsomsalt kan Ă€ven bidra till att avlĂ€gsna syror genom huden. Det minskar Ă€ven trycket och svullnaden vid blĂ„mĂ€rken, och annan irriterad vĂ€vnad. Det kan Ă€ven vara gynnsamt för dig med muskel- och ledvĂ€rk och för den som samlat pĂ„ sig överskottsvĂ€tska.

 Ett bad med epsomsalt kan som sagt vara fantastiskt skönt och vĂ€lgörande 💗

Jag brukar blanda i nÄgra droppar eterisk olja sÄsom Lavendel som Àr mer avslappnande o rogivande . Har jag mer vÀrk i kroppen kan jag ta nÄgra droppar Panaway eller nÄgon av mina egna blandoljor - sÄÄÄ avlappnade !


... Vad Àr Epsomsalt ...

Epsom salt Àr ett salt som bestÄr av naturligt magnesiumsulfat som i sin tur Àr uppbyggt av magnesium, svavel och syre. Halten av magnesiumsulfat i dagens epsom salt pÄ marknaden varierar...

Saltets namn Àr hÀmtat frÄn Epsom som Àr en brittisk kurort dÀr saltet framstÀlldes för första gÄngen redan Är 1694. Besökarna badade i det salta vattnet och upplevde dess positiva effekter som utnyttjas Àn idag.

Epsom salt har Ă€ven tidigt kallats för bittersalt och engelskt salt, benĂ€mningar som hĂ€nger kvar Ă€ven idag. 


Saltet Àr vattenlösligt och gÄr att anvÀnda till en rad olika ÀndamÄl relaterade till hÀlsa och vÀlbefinnande. Inhandla det gÀrna kilovis för att vara redo att testa olika anvÀndningsomrÄden.

Epsom salt gÄr att hitta i ekologisk form gjort pÄ naturliga rÄvaror och erbjuds typiskt i form av badsalt dÀr du kan vÀlja mellan doft eller doftfritt salt ...




... Effekter ...

I och med att epsom saltet innehÄller mineralet magnesium Àr flera av fördelarna med kosttillskottet förenade med de som du upplever av att ta extra magnesium som kosttillskott. Det kan bland annat anvÀndas för att motverka magnesiumbrist och muskelkramper.

Magnesium Ă€r med och bidrar till normal muskelfunktion och till nervsystemets normala funktion i kroppen. Magnesium bidrar Ă€ven till att minska trötthet och utmattning vilket gör att epsomsalt Ă€r sĂ„ lĂ€mpligt som avslappnande medel. 

Epsomsalt Ă€r  dessutom ett naturligt salt av magnesiumsulfat, en typ av magnesium som kan tas upp via huden. Ett bad eller fotbad med epsomsalt kan vara otroligt avslappnande och vĂ€lgörande 💗

Mineralet magnesium har en stor betydelse för vĂ„r hĂ€lsa. !! Det Ă€r den nĂ€st vanligaste bestĂ„ndsdelen i vĂ„ra celler och den fjĂ€rde viktigaste positivt laddade jonen i kroppen. Magnesium hjĂ€lper till att reglera över 300 olika enzymer och spelar en viktig roll i mĂ„nga kroppsfunktioner sĂ„ som elektriska impulser, muskelkontroll, energiproduktion och avfallseliminering.

Magnesium hjĂ€lper Ă€ven till att producera serotonin, vilket bidrar till lugn och ökat vĂ€lbefinnande, samt adenosintrifosfat som ger oss energi och uthĂ„llighet. 

Mineralet Ă€r Ă€ven kĂ€nd för att minska irritabilitet och stress dĂ„ det reducerar adrenalinets effekt och sĂ€nker blodtrycket. 

Magnesium hjĂ€lper Ă€ven muskler och nerver att fungera som de ska. Det Ă€r ett mineral som Ă€r essentiell för att vi ska kunna slappna av och fungerar som kroppens “antistress mineral”. 




Epsomsalt har hjÀlp dem lindra problematik som ledgÄngsreumatism, restless legs och sömnsvÄrigheter.


Du blandar ut en dos av saltet med vatten som helst ska vara mellan 37–39 grader varmt. Det Ă€r lagom att berĂ€kna ungefĂ€r tre deciliter salt för ett varmt bad. Sedan Ă€r det bara att slappna av i badet sĂ„ lĂ€nge du behagar – 20 minuter rĂ€cker för att uppnĂ„ önskad effekt.

För att öka effekten kan du strunta i att anvĂ€nda tvĂ„l i badet eftersom det kommer att motverka saltets effekt. DĂ€remot kan saltet med fördel kombineras med eteriska oljor i badet för att förstĂ€rka den avkopplande upplevelsen. LĂ„t gĂ€rna saltet sitta kvar pĂ„ huden efter badet och undvik dĂ€rför att duscha av det. 

Har du inte provat sÄ rekomenderar jag varmt att göra det !

Det finns fler anvÀndningsomrÄden att anvÀnda epsomsalt pÄ ,nÀr man vÀl börjat anv detta sÄ hittar man fler o fler omrÄden .


💗


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar